Pemprosesan Kad Kredit Dewasa

kad

Akaun peniaga dikelaskan kepada dua berdasarkan faktor risiko yang terlibat dalam proses pembayaran dan transaksi. Bank atau institusi kewangan, setelah mempertimbangkan sifat perniagaan atau produk atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat atau peniaga, memutuskan klasifikasi mana yang sesuai untuk mereka.

Pemprosesan kad kredit dewasa merangkumi jenis urus niaga tersebut, di mana identiti Apk XE88 2021 atau kesahihan pelanggan yang berkenaan tidak diketahui. Telah terbukti bahawa akaun tersebut lebih rentan terhadap transaksi penipuan. Secara statistik, akaun ini menunjukkan potensi risiko pengembalian caj yang merupakan risiko yang sering dielakkan oleh bank dengan menolak permohonan akaun.

Hari ini, terdapat banyak syarikat yang memperoleh pendapatan dari laman web berorientasikan dewasa. Penyedia perkhidmatan dewasa dianggap sebagai peniaga berisiko tinggi. Perniagaan perkhidmatan dewasa ini sangat menguntungkan, tetapi dengan mengambil kira nilai etika institusi kewangan, kebanyakan bank cenderung menolak aplikasi akaun saudagar ini. Oleh itu, pemprosesan kad kredit dewasa agak sukar dicapai.

Terdapat bank berisiko tinggi yang memperoleh pedagang yang memungkinkan untuk membuat akaun pedagang untuk perkhidmatan berisiko tinggi lain seperti laman kasino dalam talian, laman web farmasi dalam talian, loteri, kelab membeli-belah dan lain-lain, tetapi apabila berkaitan dengan penyedia perkhidmatan dewasa, mereka biasanya menolak akaun saudagar. Dan syarikat pemprosesan kad kredit, yang bersedia untuk menyediakan akaun pemprosesan ini, menuntut caj yang tinggi untuk akaun ini, yang mungkin tidak menarik perhatian penyedia perkhidmatan dewasa, dengan alasan yang mudah dan logik kerana mereka tidak bersedia menyerahkan sejumlah besar keuntungan mereka kepada penyedia akaun mereka.

Sekiranya penyedia ini memutuskan untuk membuka akaun yang disebabkan oleh caj yang tinggi ini, mereka harus mengurangkan kualiti perkhidmatan yang diberikan atau meningkatkan jumlah yang mereka kenakan kepada pelanggan mereka. Malangnya, melaksanakan salah satu daripada pilihan ini akan memberi kesan buruk kepada perniagaan mereka kerana akhirnya akan menyebabkan pelanggan berhenti menggunakan perkhidmatan atau produk mereka.

Semua faktor ini menunjukkan pentingnya memiliki akaun pedagang yang unik untuk semua jenis perniagaan. Tidak hanya mengelaskannya sebagai akaun berisiko tinggi Setiap perniagaan mempunyai ciri tersendiri, dan ada yang mempunyai profil risiko yang lebih tinggi daripada yang lain. Bank dan pemproses kad kredit harus melakukan lebih banyak penyelidikan mengenai pengunderaitan mereka yang memutuskan sama ada permohonan akaun harus diterima atau ditolak. Penilaian yang tepat dari pihak yang mengajukan permohonan harus dilakukan, dan berdasarkan itu mereka dapat menetapkan harga dan biaya unik untuk membuat dan menyelenggara akaun ini. Dengan cara ini, penyedia perkhidmatan dewasa dapat memastikan bahawa mereka dapat mencari pemproses kad kredit untuk melakukan transaksi dalam talian mereka tanpa harus mengurangi kualiti perkhidmatan mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.